Hvilke vitaminer burde jeg ta i overgangsalderen?

  • 3 min. Lesetid

Å gå gjennom overgangsalderen, kan for mange kvinner oppleves utfordrende. De store endringene som skjer i kroppen kan påvirke mange deler av det livet du er vant med, og mange kvinner rapporterer blant annet om utfordringer knyttet til trening. Det er naturlig å spørre seg selv "Hvilke vitaminer bør jeg ta i overgangsalderen?" Hvordan du håndterer overgangsalderen vil påvirke helsen din for resten av livet, og det er derfor viktig å ta på alvor hvordan du på best mulig måte kan komme deg sterkere gjennom en slik periode. 

Så hvilke vitaminer er bra for deg som er i overgangsalderen? I denne faglige artikkelen skal vi ta en nærmere kikk på vitamin D.

Hvilke vitaminer burde jeg ta i overgangsalderen?

I overgangsalderen mister kroppen sine reproduktive evner, og forbereder seg på de nye behovene den vil ha resten av livet. Du kan føle deg som en annen person, noe som betyr at du kan ha problemer med å tilpasse deg dine skiftende behov. Å ta vitamin D kan forhindre visse menopausale komorbide tilstander. Sammen med kalsium, som forhindrer postmenopausal osteoporose, kan vitamin D være en nokså god redning.

Vitamin D i overgangsalderen

Syntetisert fra sollys og funnet i visse matvarer, er vitamin D avgjørende for absorpsjon av kalsium og en rekke andre kroppslige prosesser. Dette lille underet av et vitamin spiller en sentral rolle i mange prosesser i kroppen, og er på A-listen for kvinner i overgangsalderen. Studier har knyttet vitamin D til forebyggingen av blant annet hjertesykdom, osteoporose, diabetes, kreft og vektøkning.

Du tenker kanskje det samme om vitamin D som du gjør om andre vitaminer som vitamin C eller B-vitaminer. Likevel er vitamin D unik ved at den fungerer mer som et hormon enn et vitamin. Som vi vet fra mangler på andre hormoner, som eksempelvis insulin og skjoldbruskhormon, kan en hormonell mangel forårsake en mengde tilsynelatende urelaterte problemer. Det er viktig å passe på inntaket av vitamin D når du nærmer deg overgangsalder, ettersom forskning viser dens viktige rolle i forebygging av mange sykdommer og tilstander som er mer vanlige når du blir eldre. Du er kanskje klar over at vitamin D hjelper kroppen med å absorbere kalsium og bygge bein? Vitamin D er også involvert i mange andre prosesser, som beskytter deg mot sykdom og helseproblemer.

Hvorfor ta vitamin D i overgangsalderen?

Når kroppen din går gjennom overgangsalderen, reduserer de synkende nivåene av østrogen den naturlige mengden vitamin D i kroppen. Tilskudd med vitamin D i overgangsalderen kan dermed hjelpe mot symptomene dine.

Kalsium i overgangsalderen

Beinene dine er laget av kalsium, og du må fortsette å konsumere dette essensielle mineralet for å opprettholde optimal bentetthet. Ulike faktorer kan redusere kroppens evne til å bruke kalsium når du blir eldre. Tilskudd kan dermed bidra til å forhindre naturlig aldersrelatert bentap. Ved hjelp av vitamin D frigjøres kalsium under fordøyelsen, og kroppen din bruker deretter disse råvarene til å bygge beinvev. Osteoporose er en av de vanligste aldersrelaterte tilstandene, men å øke kalsiumnivået før overgangsalderen reduserer du også risikoen for osteoporose.

Naturlig overgangsalderlindring med våre vitaminer.

Vi er her for å hjelpe deg gjennom overgangsalderen din, så du kan fortsette å leve et aktivt og godt liv. Opplever du andre muskulære plager eller vonde og stive ledd kan du prøve vår CBD Muskelbalm eller Kjølende gel

Alle faglige tekster er godkjent av Dr. Elisabeth Philipps.
https://www.drelisabethphilipps.com/about
Klinisk nevroforsker med spesialisering i det endocannabinoide systemet.

Search